Lansare de carte de artist – Lucian Bran

7 noiembrie 2019, ora 17:00
  • noiembrie 4, 2019

Libraria Art+Design vă invită joi, 7 noiembrie, la ora 17:00, la lansarea cărții de artist „Săgeată, floare, foc”, parte a unui volum apărut la Centrul de Fotografie Documentară. Publicația conține șapte albume (7 mini cărți foto) din Colecția CdFD, prima dedicată fotografiei documentare din România.

Expoziția personală a artistului român Lucian Bran, curatoriată de Corina Ilea, propune o selecție de fotografii care ilustrează căderi de meteoriți pe teritoriul României. Dacă partea principală a expoziției Lucian Bran – Săgeată, floare, foc poate fi vizitată la Borderline Art Space între 7 noiembrie – 1 decembrie 2019, o serie de zece fotografii vor fi expuse în aceeași perioada la librăria Art+Design.

Acum vreo patru ani am aflat despre The Meteoritical Society, o organizație internațională dedicată promovării cercetării și educației în domeniul științelor planetare, cu accent pe studiul meteoriților. Această organizație găzduiește o bază de date cu meteoriți căzuți pe pământ, iar în România sunt înregistrați începând cu anul 1850. Pe atunci lucram la Teritorii Împrumutate, și genul de peisaj pe care-l fotografiam era oarecum asemănător cu cel oferit de această nouă pistă – peisaj anonim, care poartă o oarecare amprentă istorică.

Am păstrat ideea, și contextul oferit de bursa CdFD a fost unul potrivit pentru a începe acest proiect. Locurile de impact le-am găsit în această bază de date, care s-a dovedit a fi destul de precisă. Până acuma am acoperit jumătate din locații: Pleșcoi, Gresia, Șopot, Tuzla, Mociu, și urmează să continui cu celelalte și să studiez un caz fals. Mi-am propus să finalizez proiectul până la sfârșitul anului următor.” (Lucian Bran)

Lucian Bran (n. 1981) a absolvit Universitatea Națională de Arte, București – secția fotografie. Proiectele sale au fost expuse la Galeria Posibilă, București (2015, 2013), Museum of Municipal Engineering – Krakow Photomonth – Show OFF (2014), Fotogalerie Wien (2018), MNAC, București (2018), Salonul de Proiecte București (2016). A fost selectat în cadrul Plat(t)form – Fotomuseum Winterthur (2019) și nominalizat pentru The Unseen ING Talent Award (2016).

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.